blog

Recruitment en de Cooder formule

Dagelijks worden mensen geconfronteerd met recruitment en dagelijks wijzen deze mensen de telefoontjes af. Recruitment heeft een slechte naam en dat snappen wij best als je ziet wat er soms gebeurt. Cv’s die worden voorgesteld zonder dat de kandidaat dit weet, belachelijke bedragen die achteraf gevraagd worden voor plaatsingen of niet kijken naar de wensen en behoeftes van de klant en/of kandidaat. Het is begrijpelijk dat recruitment in het negatieve daglicht staat wanneer je dit soort dingen hoort. Bij Cooder is dit exact wat we willen aanpakken. Geen verrassingen en verkooppraatjes meer, maar aandacht voor waar recruitment daadwerkelijk voor staat.

 
Cooder is een IT-vacature platform dat hoogopgeleide IT-professionals op een unieke wijze verbindt met gerenommeerde IT-bedrijven in België en Nederland. Het is een jong bedrijf dat is opgezet door drie ondernemers, Jelle, Douwe en Patrick, die samen eenzelfde vraagstelling hadden: Hoe veranderen we het imago van de recruitmentmarkt? Deze drang voor verandering komt voort uit hun jarenlange ervaring in deze wereld, waarbij irritatie ontstond over hoe dit wereldje in elkaar steekt. Het ging niet meer om ontwikkeling, vooruitgang of het plaatsen van de juiste mensen, maar om geld verdienen.

Inspelen op een langetermijnsamenwerking en integriteit

Wij geloven dat vooruitgang en ontwikkeling wordt gestimuleerd door een integere samenwerking gericht op lange termijn. Door een langetermijnsamenwerking bouwen we vertrouwen op en leren we elkaar kennen, waardoor er een betere match gemaakt kan worden tussen klant en kandidaat. Dit zie je terug in onze interne communicatie en in onze communicatie richting klant en kandidaat. We streven ernaar om samen te werken, zodat we innovatief inspelen op persoonlijke behoeftes. Hoe pakken wij dit dan aan? Door voorafgaand alles contractueel af te spreken en geen verwachtingen te scheppen die niet waargemaakt kunnen worden. We zijn daadwerkelijk nieuwsgierig en tonen interesse in wat de kandidaat wil en zoekt. Door vooraf afspraken te maken dwingen wij onszelf een betere samenwerking aan te gaan en pakken wij het anders aan dan andere recruitment bedrijven.

 

Hoe gaat Cooder te werk?

We stellen alles van tevoren vast, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Als klant kies je een pakket, staat het bedrag vast en gaan wij voor jou aan de slag. Hier zitten veel voordelen aan vast.

Voordelen voor de werkgever:

  • Je weet op voorhand waar je aan toe bent. Er zijn geen verrassingen achteraf.
  • We werken projectmatig en stellen duidelijke doelstellingen op.
  • De kandidaten die op gesprek komen zijn bij jou vooraf bekend.
  • Je krijgt een persoonlijke consultant die een advies op maat geeft. Hij of zij communiceert open en eerlijk met jou.
  • We gaan een langetermijnrelatie aan, waardoor we elkaar beter leren kennen en dus betere kandidaten kunnen leveren. We worden een verlengstuk van jouw organisatie.

Voordelen voor de werknemer:

  • Er zijn geen verrassingen voor de kandidaat. De kandidaat weet vooraf waar hij of zij solliciteert.
  • We werken niet op basis van een percentage van een jaarsalaris.
  • Vooraf weet je of het bedrijf bij je past, want daar kunnen wij jou alles over vertellen.
  • Optimale begeleiding tijdens het gehele proces naar jouw nieuwe baan. We geven bijvoorbeeld ook vrijblijvend advies over je cv, wanneer je dat wilt.
  • De keuze uit vele toffe bedrijven!

Daarnaast bepalen we een doelstelling. Wanneer deze behaald wordt, gaan we rond de tafel zitten om de verdere samenwerking te bespreken. Wanneer Cooder vacatures invult en geschikte kandidaten levert, gaan bedrijven een langetermijnsamenwerking aan. Dat is direct het doel van Cooder: een langetermijnsamenwerking op basis van integriteit. Bedrijven doen dit niet als er geen goed werk wordt geleverd. Daarnaast zetten wij ontwikkeling en vooruitgang centraal in de samenwerking, zodat Cooder het verlengstuk wordt van de organisatie.

Enthousiasme, vertrouwen, integriteit en ontwikkeling. Enkele kernwaarden die wij sterk uitdagen. Woorden die je niet snel terugvindt in de recruitment, maar wel bij Cooder. We zijn graag duidelijk en eerlijk zonder bot over te komen. We geloven in onze gedrevenheid en ons enthousiasme, wat goed gecombineerd gaat met de formule van Cooder. Je krijgt geen verrassend financieel plaatje achteraf en we verschuilen ons niet achter een email, maar zijn proactief en pakken de telefoon op. We gaan voor een langetermijnsamenwerking en dat bereik je niet door de verkeerde verwachtingen te scheppen.

 

Een ander imago voor recruitment

Door de jaren van ervaring kwamen Jelle, Patrick en Douwe met dit vernieuwende concept en maakten zij hun start in België. Nu zijn we uitgebreid naar Nederland en werken we inmiddels samen met meer dan 300 gerenommeerde IT-bedrijven. Deze bedrijven geven wij advies op het gebied van rekruteren en het begeleiden van kandidaten in het gehele proces. Doordat we direct communiceren kunnen we elkaar de vrijheid bieden om kansen aan te pakken en komen we samen verder dan alleen. De formule zorgt ervoor dat onverwachte betalingen en verkooppraatjes wegvallen. We willen onszelf en andere de kans geven om te ontwikkelen. Zorgen dat er in de relatie wederzijds vertrouwen is en we elkaars verwachtingen kunnen nakomen. Daarnaast zijn we jong en enthousiast, gedreven om het imago van recruitment aan te passen en zijn we oprecht nieuwsgierig naar onze klanten en kandidaten. Ook wanneer je alleen wil bellen voor een vrijblijvend gesprek of advies. In een samenwerking helpen we elkaar en heb je niks aan een ego… wel aan ontwikkeling en integriteit.

 

Heb jij ook de ambitie om je te onderscheiden van de rest

Laat dan je gegevens achter en dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op

Laat je gegevens achter
?>