blog

De werksfeer binnen Cooder

Ieder bedrijf probeert er alles aan te doen om ‘de leukste’ te zijn met de beste werksfeer. Gezellige collega’s, leuke incentives en een potje FIFA in de pauze. Plezier maakt je werkdag leuker, logisch! Hierbij blijft het wel belangrijk voor de werkgever om te achterhalen waar het team hun intrinsieke motivatie vandaan haalt. Vertrouwen, verantwoordelijkheid en groei is bijvoorbeeld cruciaal om met een glimlach naar je werk te gaan. Ondanks dat je bij Cooder leuke incentives kunt verdienen, is dat niet waar het bij Cooder om draait. Binnen onze werksfeer is er meer waar we trots op zijn. Een van onze collega’s die heel goed snapt wat plezier maken is, is Business Consultant Willem Rodenburg. Daar willen we je graag meer over vertellen in dit blog!

 

Trots op het teamgevoel

Ondanks de individuele targets die we hebben om doelgericht te werken, streven we er bij Cooder voor om met veel saamhorigheid mooie resultaten neer te zetten. Dat is wat we beloven! Maar hoe maken we dit waar, in een tijd waar iedereen uiteindelijk voor zichzelf kiest? Dit doen we door transparant te werk te gaan. Elke week bespreken we met het team ieder zijn voortgang en doelen. We ontleden waar resultaten vandaan komen, en we maken de oorzaak van succes inzichtelijk. Zo weten we wat iemand zijn sterke punten zijn en waar iemand hulp bij nodig heeft, zodat we elkaar de week erop gericht kunnen helpen.

“Vroeger in de klas wist je precies wie iedereen was en wie waar goed in was. Nooit verwacht dat ik dit op de werkvloer nog terug zou zien. Iedereen helpt elkaar! Ik vraag aan 3 collega’s iets, en ze zullen alle 3 bij me aan tafel staan om te helpen.”

Niet afstraffen, maar ontwikkelen!

Geen egoïstisch gedrag, maar respect. Iets wat we binnen ons team belangrijk vinden. Doordat er geen generatiekloof is, is er wederzijds begrip. We bewaken hierdoor altijd onze bedrijfscultuur, met een focus op ontwikkeling. Afstraffen bestaat niet als we resultaten bespreken. We willen verbeteren! Door te evalueren ontdekken we waar training in nodig is, en die wordt dan ook gegeven. We leren van elkaar en delen onze kennis. Zo leeft iedereen met elkaar mee, en vieren we het samen als iemand een mooi doel heeft bereikt. We zijn trots op elkaar!

“We willen elkaar niet tegenzitten, maar voelen positieve concurrentie. Dat is in mijn ogen uniek in de sales en daar ben ik trots op!”

 

De werksfeer als energiebron

Naast het leren van elkaar, faciliteren wij ontwikkeling door ons te focussen op output. Met output bedoelen wij concrete doelen, bijvoorbeeld uitgedrukt in omzet. Daarbij geloven wij niet dat keiharde KPI’s zorgen voor motivatie om die doelen te bereiken. Intrinsieke motivatie – motivatie uit de persoon zelf – zie je wel terug wanneer je vertrouwen en verantwoordelijkheid geeft, waardoor iedereen zijn eigen werkstijl creëert. Zo achterhalen we ook waar iemand zijn ambities in heeft.

“Je kan door de telefoon heen horen als je iemand een glimlach op zijn gezicht brengt. Als je goed je werk doet, maak je mensen blij. Dat is heel lonend!”

Op deze manier zorgen we ervoor dat iedereen zijn krachten kan inzetten, zodat we sterker worden van elkaar en met elkaar. Zo ‘snoepen’ wij niet van elkaars kandidaten, maar zoeken we juist naar samenwerkingen met elkaar als een klant verschillende vacatures heeft openstaan. Geen ellebogencultuur dus, maar juist het delen van succes en commissie.

sfeer

 

Bijna WEEKEND!

We belonen hard werken met voldoende momenten van ontspanning. Die ontspanning zien we terug tijdens de vele uitjes die we samen hebben, ook buiten werktijd om! Bij mooi weer lekker dobberen over de grachten van Amsterdam met onze sloep ‘The Mood’, met zijn alle uitgebreid dineren in het Amstel Hotel of in de pauze slenterend een rondje Albert Cuyp. Ohja, sommigen halen zelfs hun voldoening en motivatie uit hun gevulde koeken verslaving. We noemen geen namen, toch Erik de Kock? Kortom, niemand bij Cooder wil de gezellige borrels missen, want eigenlijk hebben we allemaal last van FOMO bij een werksfeer zoals die van Cooder.

“Kenmerkend aan Cooder? Altijd jezelf kunnen zijn én keihard werken. En als er ‘free time’ is, dan is het onwijs gezellig!”

 

Is jouw ambitie ook om je sterk te ontwikkelen in sales?

Laat dan hier je gegevens achter en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op

Laat je gegevens achter

?>